BİGG-Y Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

11.03.2019
Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme AŞ (ADÜ TEKNOKENT ) tarafından 7 Mart 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda “BİGG-Y (Bireysel Genç Girişim) TÜBİTAK-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” eğitimi düzenlendi.

Eğitime, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, Yaşar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Necip Özbey, Miverva Kuluçka Merkezi Uzmanı Ayşe Şen, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknokent AŞ Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, ADÜ Teknokentin çalışmalarına hızla devam ettiğini ifade ederken “Bir yandan bölgemize nitelikli Ar-Ge projelerini kazandırırken diğer yandan inovatif deneyimi olan girişimcilere çalışabilecekleri sinerji ortamı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol yaptığı konuşmada bölgesel kalkınmada Teknokentlerin önemine değinerek, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında değer yaratabilecek projelerin Teknokent bünyesinde rahatlıkla yer alabileceğini belirtti.

Yaşar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Necip Özbey, Miverva Kuluçka Merkezi Uzmanı Ayşe Şen tarafından verilen eğitimde, 200.000 TL hibe desteği almak ve iş fikrini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilere bilgiler verilerek söz konusu paydada birlikte hareket edilmesinin sağlanması hedeflendi.

BİGG-Y TÜBİTAK-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’na son başvuru tarihi 30 Mart 2019 olarak belirlendi.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız: