Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Baharın Müjdecisi Nevruz Üniversitemizde Kutlandı

26.03.2018
Baharın gelişi ile doğanın uyanışını müjdeleyen ve Türk tarihinde Ergenekon’dan çıkış olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı, 21 Mart 2018 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüs Tralleis Meydanı’ndaki etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalara; Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, il müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, sıcak ve güzel bir günde baharın gelişini kutlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

21 Mart’ta toprak yeşerir, ağaçlar çiçek açar

Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Nevruzun, her ulusun kendi kültürüyle sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkulu bir gün olduğunu ifade ederken; “21 Mart’ta toprak yeşermeye başlar, ağaçlar çiçek açar, göçmen kuşlar yuvalarına döner. Baharı müjdeleyen Nevruz’un kardeşliğimizi güçlendirmesini ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

“Vatanım” şiiri büyük beğeni topladı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencisi Francisco Junior okuduğu “Vatanım” adlı şiiriyle büyük beğeni toplarken; ilk öğretim öğrencileri Ayçanur Baydar ve Emine Dadaşoğlu da günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile devam eden kutlamalarda, kaşıkta yumurta yarışı, halat çekme ve sandalye kapma yarışları da ilgi gördü.

Protokol üyelerinin yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinden atlanması ve sembolik olarak demir dövülmesinin ardından Nevruz Bayramı aşure ikramıyla sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN