Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın Turizm ve Tanıtım Platformu Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

05.05.2017
Aydın Valiliği öncülüğünde, Güney Ege Kalkınma Ajansı bünyesinde gerçekleştirilen Platformun 1.Genel Toplantısı, 4 Mayıs 2017 Perşembe Günü Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, il bazında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör ve turizm alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üniversitemiz Rektörlüğü, İlçe kaymakamlıkları, İlçe belediyeleri ile Turizm Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının paydaş olarak yer aldığı,  açılış konuşmalarıyla başlayan,  Aydın turizminde yaşanan problemleri tespit etmek ve çözüm önerileri getirmek için yapılan toplantı; “Deniz Turizmi, Tarihi Kentler, Yöresel Ürünler ve Alternatif Turizm” adı altında oluşan çalışma gruplarının sunumlarıyla sona erdi.

Açılış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren,  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Fahrettin Çiçek, orta ve uzun vadede Aydın’ın bir turizm markası olmasına yönelik tüm paydaşların ortak hareket ederek, proaktif bir şekilde çalışması gerektiğini belirterek, tarihi ve doğal yerlerin turizme kazandırılmasıyla, Aydın’ın tümüyle bir Turizm destinasyonu olması yönünde çok büyük bir fırsata sahip olacağını söyledi.

Aydın’ın muhteşem doğası ve kültürüyle talep gören bir destinasyona dönüşmesi için tanıtımın çok önemli olduğuna dikkat çeken Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Tacettin Özden ise “Turizmin tabana yayılması için butik oteller ve ev pansiyonculuğuyla, Aydın’ın bütün değerlerini ortaya çıkarmamız gerek.” dedi.

Üniversite olarak turizme nasıl katkı sağlayabilecekleri konusunda projeler ürettiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Turizm Fakültemiz ve turizmle ilgili meslek yüksekokullarımızda beş bine yakın öğrencimiz var. Öğrencilerimiz turizm sektöründe marka olmuş birçok önemli firmada yer alıyor. Türk Hava Yolları’nda 20 öğrencimiz flying chef olarak çalışıyor.” dedi. Sağlık Turizmini önemsediklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, “Ülke olarak sağlık hizmetleri konusunda birçok ülkeden daha iyiyiz. Avustralya, Arap Ülkeleri ve Dünyanın birçok ülkesinden bu konuda talep var. Özellikle diş sağlığı konusunda Kuşadası’nda kurmayı planladığımız bir merkezimiz var. Bu şekilde Aydın’ın turizmine artı değerler katmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. Dünya’da kongre turizminin önemli bir yer tuttuğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Bircan, “Mayıs ayında Uluslararası Darbe Sempozyumu yapmayı planlıyoruz, bunun dışında birçok uluslararası sempozyum, kongre ve seminer planlarımız var. Erasmus ve Mevlana programlarıyla da Aydın’ı daha çok kişiye tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi.   

Aydın’da birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın tümüyle bir destinasyon olarak turizme kazandırılması için, kentsel ve  kırsal turizme, ekoturizmine, deniz turizmine, tarih ve kültür turizmine, alternatif turizme topyekün önem vereceklerini söyledi.

Turizm platformunun bu ilk toplantısında, koordinasyonun, birlikte çalışma isteğinin had safhada olduğunu belirten Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “İmkanları sonuna kadar zorluyoruz. İyi bir stratejiyle somut hedeflere ulaşabiliriz. Aydın’da turizmin Didim’den Karacasu’ya, Bozdoğan’a kadar yayılması gerekir.” dedi. Turizmde tanıtımın önemine dikkat çeken Vali Koçak, tanıtımın firma bazında değil, hedef kitlenin iyi belirlenerek, il ve bölge tanıtımı şeklinde yapılmasının doğru olacağını ifade ederek Aydın’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu, orta ve uzun vadede Aydın’ın gerçek bir turizm markası haline geleceğine inandığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Deniz Turizmi’, ‘Tarihi Kentler’, ‘Yöresel Ürünler’ ve ‘Alternatif Turizm’ konu başlıklarıyla gruplara ayrılan kurum ve kuruluş temsilcileri, toplantının çıktılarını yaptıkları sunumlarla katılımcılarla paylaştılar.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN