Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

07.05.2019
Şırnak’ın Gabar Dağı’nda devam eden terör operasyonları sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada, hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Görkem Akkuş (24) 6 Mayıs 2019 tarihinde şehit oldu.

Gabar Dağı Karageçit mevkiinde 6. Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen Şehit Piyade Komando Er Murat Göce Operasyonu kapsamında teröristlerle girilen çatışma sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Görkem Akkuş helikopter ile getirildiği Şırnak Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan Şehit Görkem Akkuş’un cenaze törenine, İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Rıza Posacı, Üniversitemiz Adına Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, İl protokolü, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından baba ocağına getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından uzun bir araç konvoyu ve binlerce vatandaşın katılımı ile Çarşı Camisi'ne getirildi.

Şehidin Cenazesi Ortaklar Mahallesi Çarşı Camisinde kılınan ikindi namazına müteakip Ortaklar Mezarlığı’na defnedildi. 


 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN