Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Sevinci Yaşadı

07.06.2018
Üniversitemiz Aydın Sağlık Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 6 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşti.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hilmiye Aksu, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Aydın Sağlık Yüksekokulu akademik ve idari personeli, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hilmiye Aksu, Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerini mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, ailelerinin de sevincini paylaştıklarını belirtti. Prof. Dr. Aksu “Sevgili mezunlarımız çalışma hayatınızda ADÜ’lü olmanın farkını yansıtacağınıza eminim. Sizlere huzurlu, mutlu, sağlıklı bir gelecek ve iş hayatı diliyorum. Yolunuz açık olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz öğrencilere bu özel günün tadını çıkarmalarını tavsiye ederken, ADÜ mezunu olan öğrencilerden, Mezunlar Derneği olgusunu yaşatmalarını istedi. Prof. Dr. Kiraz “Kendinizi geliştirin ki sağlık alanındaki ekip anlayışını birlikte geliştirebilelim. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Mutluluklar ve başarılar sizinle olsun” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Akar, bugünün gençliğini kendi dönemleriyle kıyaslamanın mümkün olmadığını söyleyerek, öğrencilerin gelişmiş fiziki mekanlarda önemli başarılara imza atmalarından gurur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Akar, “Çok çalışarak ülkemizi muasır ülkeler seviyesine çıkaracağınıza eminim. Çok okuyun, çok çalışın, hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi. Akar, 3 yılda okulu bitirme başarısını gösteren öğrencileri de tebrik etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan İsra Suresi ayetlerinden örnekler vererek anne ve babalarına gösterdikleri saygı ve sevgiyi, meslek hayatlarında hastalara da göstermelerini ve hastaların isteklerine ters cevap vermemelerini istedi. Prof. Dr. Bircan “Hayatta kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, işinizde, yaptığınız işlerde doğru olmak, doğruyu söylemektir. Güzel bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Mezuniyetiniz hayırlı olsun. ” diyerek mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Hemşirelik Bölümü Birincisi Semra İbik konuşmasında; “Dört yıllık eğitim hayatının son gününde sizlerleyiz. Bize kazandırılan bilgi ve becerileri ayrım gözetmeksizin tüm insanlar için yarar sağlamak amacıyla kullanacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır.’ Biz de görevimizi en iyi şekilde gerçekleştirerek vatana yararlı bireyler olacağız. Üzerimizde emeği geçen hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Mezuniyet töreni geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN