Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın Sağlık Hizmetleri MYO Oryantasyon Programı Düzenlendi

14.10.2024
Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesindeki Anestezi, Çevre Sağlığı, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarına 2024-2025 akademik yılı itibariyle kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda oryantasyon programı düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emel Tuğrul, açılış konuşmasında öğrencilerin Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doç. Dr. Tuğrul, meslek hayatının zorlukları ve güzelliklerinden bahsederek, sağlık sektöründe çalışacak bireylerin sorumluluklarının bilincinde olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca öğrencilere, akademik ve kişisel gelişimlerine yönelik sağlanan olanaklardan en iyi şekilde yararlanmaları konusunda teşvik etti.

Müdür Yardımcısı ve Öğr. Gör. Dr. Hakan Kanlıoğlu, konuşmasında öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine dair önemli bilgiler verdi. Derslerin işlenişi, dönem içi ve dönem sonu sınavları ile akademik takvim hakkında bilgilendirmelerde bulunan Öğr. Gör. Dr. Kanlıoğlu, öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirebilmeleri için disiplinli bir çalışma düzeni oluşturmaları gerektiğini belirtti.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Soysal, öğrencilere üniversitenin yönetmelikleri hakkında önemli bilgiler verdi. Özellikle sınav ve ders devamlılık kuralları üzerinde duran Dr. Öğr. Üyesi Soysal, yönetmeliklere uyum sağlamanın akademik başarıya ulaşmada kritik bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin hakları ve sorumlulukları konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durdu.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Öğr. Gör. Hanife Gül Bozkurt ise öğrencilere kütüphane olanakları hakkında bilgi verdi. Kütüphanenin sunduğu kaynaklardan ve dijital veri tabanlarından nasıl faydalanabileceklerini anlattı. Öğr. Gör. Bozkurt kütüphanenin, öğrencilerin hem akademik çalışmalarını desteklemede hem de araştırma yapmalarında önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

Program, öğrencilerin oryantasyon değerlendirme anket sorularını yanıtlanmasının ardından tanışma etkinlikleri ile sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN