Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırmasında Yedinci Oldu

30.10.2017
Her geçen gün başarı çıtasını yükselten, adını ulusal ve uluslararası alanda sıkça duyuran, öğrencisiyle ve kentiyle bir bütün oluşturan Üniversitemizin bulunduğu Aydın İli, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının (ÜniAr) 2017 yılında yaptıkları Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda yedinci sırada yer aldı.

Kentiyle bütünleşmiş, kente en büyük katma değeri sağlayan ve kentin en büyük kamu ailesi olan Üniversitemizin içinde yaşadığı şehirle barışık, şehrin de öğrencisiyle barışık olduğu bu araştırmayla tescillendi. Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması, üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirden tatmin olma düzeylerini belirlemeyi amaçlıyor.

Üniversite öğrencilerinin okuduğu şehirden ve halkından ne kadar memnun olduğunu öğrenmeyi amaçlayan bu çalışma, üniversite şehirlerini öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıralıyor. Araştırma, ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerinin şehre ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor.

Araştırmada kullanılan veriler, 2017 yılında 81 ildeki, 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören toplam 13 bin 694 öğrenciden alındı. Bu araştırma sonuçlarına göre Aydın; 88 puanla 6. sırada yer alan Bursa ile aynı puanı alarak  “Çok Yüksek Memnuniyet Hissedilen Şehirler” listesine girdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN