Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Başladı

12.04.2019
Aydın Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğünce organize edilen; ilimizde faaliyet gösteren özel sektör ve kamu kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen 8. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışı, 12 Nisan 2019 tarihinde Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda gerçekleşti.

İş yerlerinin nitelikli iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması, iş arayan ve işverenlerin karşı karşıya getirilmesi, istihdamın korunması, arttırılması ve geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen organizasyona, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, il müdürleri, kamu kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Hedef kitlesi 15-29 yaş aralığındaki bireyler olan fuara, turizm sektörü öncelikli olmak üzere 58 özel firma, 7 kamu kurumu katılım gösterdi. Fuarın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, 2017 yılı itibariyle başlatılan istihdam seferberliğinden bahsederek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk himayesinde yeni bir istihdam seferberliği başlattık. Bu seferberliğin programlarından biri şu an içinde bulunduğumuz istihdam fuarıdır. Amacımız işverenlerimizin işgücü teminini burada sağlamak ve iş arayanların da iş arama alanını genişletmek ve kolaylaştırmaktır.” dedi.

Alternatif iş fırsatları yaratmak amacıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen istihdam fuarında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “Hayata hazırlamaya çalıştığımız öğrencilerimizi ve Aydınlı gençlerimizi bugün Aydın’da bulunan sanayicilerle tanıştıracağız. Rekabetçi dünyada gençlerimiz sadece Aydın’daki iş gücüyle değil ülkemizdeki hatta dünyadaki iş gücüyle rekabet halindedir. Ekonomik ve sosyal gücü ortaya çıkaran en önemli faktör insan kaynaklarının iyi bir şekilde yetiştirilmesidir. Bizler yeni dönemde üniversite-sanayi iş birliğini en üst düzeye çıkartarak yetişmiş insan gücünü oluşturmak adına Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak görev ve sorumluluğumuzun bilinciyle hareket edeceğiz.” dedi.

Geleneksel hale gelen istihdam fuarının organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Valimiz Yavuz Selim Köşger “Aydın’da ben çalışmak istiyorum diyen herkese iş var. İş arayanlar ile işveren senkronizasyonunu sağlayacak ve geliştirecek olan İŞKUR ve paydaşı tüm devlet kurumlarına katkıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

13 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek 8. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı, yaklaşık 15 bin katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN