Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın’ın kurtuluşunun 101. yıl dönümünde “Fetih, Zafer ve Kurtuluş: Malazgirt Zaferi'nden Yedi Eylül’e” Paneli Düzenlendi

08.09.2023
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Fetih, Zafer ve Kurtuluş: Malazgirt Zaferi'nden Yedi Eylül’e” başlıklı panel Atatürk Kongre Merkezi’nde 7 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti.

Panele; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol ile protokol üyeleri,  akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. 

Moderatörlüğünü İTBF Dekanı Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran’ ın yaptığı panelde; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş ve Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt konuşmacı olarak yer aldı.

İTBF Dekanı Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran’ın Aydın’ın kurtuluşu ve zafer konulu açılış konuşmasının ardından konuşma yapan İTBF Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy, Türklüğün keşif hareketleri, Anadolu akınları, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması konu başlıkları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

Dünyanın en büyük mücadelesinin Çanakkale Cephesi’nde verildiğinin altını çizen Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt konuşmasında, Taarruz öncesi önemli olaylar, Taarruz hazırlıkları, Taarruzun sonuçları ve önemi konularına değindi.

İTBF Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş, Büyük Taaruz’un ardından Aydın sancağı ve işgalden kurtuluş, 7 Eylül 1922 başlıklarında gerçekleştirdiği konuşmasının ardından; direniş, Kuva-yı Milliye, Yörük Ali Efe’nin liderliği, Yunanlıları şaşırtan Kuva-yı Milliye’yi güçlendiren baskınlar, Yörük Ali Efe’nin işgalcilere meydan okuması, Aydın sancağındaki Kuva-yı Milliye savaşları hakkında bilgiler verdi. 

Soru-cevap bölümünün sonrasında Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy’a katkılarından dolayı Aydın İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti tarafından Dr. Fatih Özkurt ve Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş’e, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Savaş Duman tarafından İTBF Dekanı Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran’a teşekkür belgelerinin  verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN