Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

AYDIN İL İSTİHDAM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

23.02.2017
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İl İstihdam Stratejisinin oluşturulması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın İŞ-KUR Müdürlüğü işbirliğiyle 21 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen İstihdam Stratejisi Çalıştayına katıldı.

Aydın Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Koçak’ın himayesinde, Aydın’da bulunan 52 resmi kurumun il müdürünün yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Anemon Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda, Aydın’da istihdam olanaklarının geliştirilmesi, iş gücüne katılımın arttırılması kapsamında stratejik bir yol haritasının hazırlanması için çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Aydın’ın nitelikli insan potansiyelini iyi değerlendirerek istihdam olanaklarını arttıracağını söyleyen Valimiz Ömer Faruk Koçak, özellikle dezavantajlı grupların istihdama kazandırılması gerekliliğinin altını çizerek, tüm kurumların bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Küresel piyasa koşullarında asıl önemli olanın yüksek getirili katma değer getiren işlere yönelmek olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, düzenlenen çalıştayın, ulusal istihdam stratejisine katkı sağlayacak nitelikte olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Aydın’da istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılması amacıyla düzenlenen çalıştayın, ülke ve bölge kalkınmasına ivme kazandıracağı ifade edilirken, toplantının, Türkiye’de son dönemde ilgili kurum ve kuruluşların başlattığı istihdam seferberliğine de katkı sağlayacağı öngörülüyor. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN