Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın İktisat Fakültesi Oryantasyon Programını Tamamladı

13.10.2022
Aydın İktisat Fakültesi oryantasyon programını, 3-6 Ekim 2022 tarihleri arasında Aydın İktisat Fakültesi’nde gerçekleştirdi.

Programa akademik ve idari personelle birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Uludağlı, PDRM Kariyer Geliştirme Birimi’nden Kariyer Merkez Yetkilisi Sosyolog Selda Aksoy Yetkin, PDRM Psikolojik- Eğitsel Hizmetler Birimi’nden Uzm. Klinik Psikolog Fatma Evrim Güreşen ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), İş ve Meslek Danışmanı Gül Yıldız katılım sağladı.

Programda öğrencilere Aydın İktisat Fakültesi bünyesinde yer alan bölümler ve Üniversitemiz hakkında sunum yapılmasının ardından; OBİS uygulaması ve ders kaydı, öğretim programı, ders devam zorunluluğu, ortak zorunlu dersler ile danışmanlık konularında bilgi verildi.  PDRM Psikolojik- Eğitsel Hizmetler Birimi’nden Uzm. Klinik Psikolog Fatma Evrim Güreşen, Üniversite Gençlik Sorunları Araştırma Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirerek öğrencilere eğitim hayatları boyunca yaşayabilecekleri sorunlar hakkında bilgilendirme yaptı.  

PDRM Kariyer Geliştirme Birimi’nden Kariyer Merkez Yetkilisi Sosyolog Selda Aksoy Yetkin, Üniversite Kariyer Eğitim Merkezi Tanıtımını gerçekleştirerek Kariyer Eğitim Merkezinin bugüne kadar ki faaliyetleri konusu ile öğrencilere gerek eğitim hayatları içerisindeki staj olanakları gerekse mezun olduktan sonraki kariyer imkanlarına ilişkin bilgilendirme ile tanıtıma devam etti.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanı Gül Yıldız ise İŞKUR tarafından üniversite öğrencilerine daha etkin iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulması amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçirilen İŞKUR Kampüs birimi hakkında bilgilendirme yaparak bu kapsamda gençlerin staj programlarına erişebilmeleri ve başvurabilmeleri amacıyla İŞKUR’a kayıtlı işverenlerden alınan staj ilanlarının internet sitesi üzerinden ulaşılabilmesi için oluşturulan “Staj Portalı” hakkında sunum gerçekleştirdi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Uludağlı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın tanıtımı ile öğrencilere üniversitenin fiziki, sosyal ve kültürel imkanları hakkında bilgi verdi.

Bölüm öğretim üyelerinin mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaşmaları ve soru-cevap bölümlerinin ardından oryantasyon programı sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN