Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın İktisat Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

19.06.2023
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 19 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra Aydın Baro Başkanı Av. Anıl Yetişkin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Fakülte Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hamza Kahriman ve Doç. Dr. Şahin Bulut, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Engin Ünsal, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Fakülte Birincisi Ulaş Kılıç, emeklerinden dolayı tüm öğretim üyelerine ve ailelerine kendileri ve arkadaşları adına teşekkür etti.

Eğitim alanında topluma sunulan hizmetin gün geçtikçe arttığını belirten Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, “Aydın İktisat Fakültesi farklı sahalarda uzmanlaşarak toplumumuzun ihtiyaç duyduğu donanımlı öğrencileri yetiştirmek için yoğun bir gayret sarf etmektedir. Bizler Fakültemizle nitelikli bir eğitimin sunulması için çok sayıda faktörü dikkate alarak çalışmaktayız. Uyum ile gerçekleştirilecek ekip çalışmalarının bundan sonraki nesillerin ihtiyaç duyacakları bilgi birikimine katkı sağlayacağını umut ediyoruz.” sözlerinin ardından mezun öğrencileri tebrik edip başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent konuşmasında, “Üniversitemiz 48.000 öğrencisi ve yaklaşık 6.000’e yakın çalışanıyla 54.000 kişilik büyük bir aileyi oluşturmaktadır. Kuruluş aşamasında sadece Aydın Merkez ve Nazilli ilçesinde faaliyete başlayan Üniversitemiz bugün toplamda 19 ayrı yerleşim yerinde eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir.” dedi.

Antik Kentler açısından Türkiye’nin en zengin illerinden olan Aydın’da, Üniversitemizin Uluslararası standartlarda eğitim imkânları sunduğuna değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz mezunlarının kalitesiyle yurt içinde ve yurt dışında tanınan, sektörde iş birliğinde öncü, inovasyon yeteneği güçlü, akademik çalışanlarıyla bilim ve teknolojiye katkı sağlayan, girişimci bir eğitim kuruluşu olma yolunda güçlü adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın İktisat Fakültesinden mezun olan öğrencileri tebrik ederek ailelerine bu mutlu günlerinde öğrencilerimizle oldukları için teşekkür etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Sizden alacak olduğumuz güzel haberler bizi mutlu edecektir. Yolunuz açık olsun.” dedi.

2022-2023 Akademik Yılı Fakülte Birincisi Ulaş Kılıç’ın yaş kütüğüne plaketini çakmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından kendisine başarı plaketi verildi.

2022-2023 Akademik Yılı Fakülte İkincisi Burakcan Kılıçaslan’a Aydın Baro Başkanı Av. Anıl Yetişkin, üçüncü olan Özgür Akkaya’ya ise Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verildi. Bölümde dereceye giren ve mezun olan tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN