Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Buluştu

08.08.2016
Türkiye’nin dört bir yanında 7 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde milyonlarca vatandaş tarihi güne eşlik ederken; Aydın’da vatandaşlar Aydın Valiliği himayesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü desteğiyle Atatürk Kent Meydanında düzenlenen Mitinge destek vermek için meydana akın etti.

Mitinge, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydanda gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, birlik ruhunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "15 Temmuz'u bir milat olarak kabul etmeliyiz" dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, o gece sokaklara, meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm halkımızın bugün gerçekleşen bu toplumssal kenetlenmenin mimarı olduğunu ifade ederek; “Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Türk Halkı o gece ölümü öldürmüştür. Vatan uğruna verilen mücadele kutsaldır. Ey millet! Sen esaret ve zillet kabul eder misin? Bu soru milli direnişimizi başlatmış, Kuva-yı Milliye ruhunu ayağa kaldırmış ve yedi düveli bu topraklardan elinde belkide hiçbir şeyi olmadan sadece imanı ve vatan sevgisiyle göndermiş insanların, düşmanı geldikleri gibi geri gönderen  ruhun dayanak noktasıdır. Dün bunun tekrarlanışı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeniden bir diriliş, tek yumruk olma miladıdır. 81 ilde dün meydanlar haykırmıştır ki bu millete asla kimse esareti getiremeyecektir. Her zaman vatanımızın, milletimizin mevzubahis olduğu durumlarda yine meydanlara ilk atılanlar olacağız ama Rabbim bir daha bu millete böyle günler göstermesin.”   

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN