Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

16.07.2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Valiliği tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerine katıldı.

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Aydın’da çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tellidede Mezarlığı’nda anma programı düzenlendi.

Şehit kabirlerine çiçek bırakarak dua eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “Türkler geçmişte göstermiş oldukları dirayetli, vakur duruşunu 15 Temmuz 2016 yılında da göstermiştir. Allah bayrağımızı, devletimizi, ezanımızı daim kılsın.”  sözlerinin ardından şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ile andı.

Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleşen protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı akşam programı saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti, İlimiz  Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmaları ile devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı kurulan dev ekranlardan izlendi. 15 Temmuz Şehidi Nedip Cengiz Eker’in tanıtım videosu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

 

Program, şiir sunumu ve diğer etkinliklerle devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN