Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Aydın Bey Coğrafyasında Kültür Gezisi’ Düzenlendi

13.10.2023
Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Nazilli Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu’nun devamı olan ‘Aydın Bey Coğrafyasında Kültür Gezisi’, 13 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen ‘Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu’ kapsamında düzenlenen geziye, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Günenç, Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Beyliğin atası olan ve şehrimize ismini veren Aydın Bey’in tanınması ve bilinirliğinin artması amacıyla Prof. Dr. Mehmet Şeker önderliğinde ve İTBF Sanat Tarihi Bölümünden Arş. Gör. Mükerrem Kürüm rehberliğinde düzenlenen gezide, Kuyucak ilçesinde bulunan ‘Hafsa Hatun Türbesi’ ve Karacasu ilçesinde bulunan ‘Aydın Bey Türbesi’, ‘Eş Şeyh Süleyman Rüşdi Hz. (K.Z.A) Türbesi’ ve ‘DedeBağ Türbesi’ ziyaret edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN