Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi Q1 Quartile Diliminde Yer Aldı

08.08.2023
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi Sobiad Atıf Dizini 2022 Quartile dilimleri listesinde Sağlık Bilimleri Temel Alanında Q1 Quartile dilimine girdi.

Editörlüğünü; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. ve Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayden Çoban, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdal Öğüt ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Günaydın’ın yürüttüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, Sobiad Atıf Dizini 2022 Quartile dilimleri listesinde Sağlık Bilimleri Temel Alanında 64 dergi arasında en çok atıf alan 4. dergi oldu. Bu sıralamaya göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi İlk % 25'lik dilimde yer alarak Q1 Quartile dilimine girdi.

İlk sayısı 2017 Temmuz ayında yayınlanan ve Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında yılda 3 sayı İngilizce ve/veya Türkçe olarak yayımlanan hakemli (çift kör), bilimsel bir dergi olan ve birçok uluslararası indekste taranan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi açık erişimli bir dergi olup, hiçbir aşamada yazarlardan ücret talep etmiyor. Dergide fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, ebelik, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanları başta olmak üzere sağlık bilimlerinin diğer alanlarında da güncel klinik ve deneysel özgün makale, derleme, olgu sunumu türünde çalışmalar yayımlanıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN