Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Atça MYO Öğrencilerine, Temel Netcad Uygulamaları ve Harita-İmar Uygulamaları Eğitimi Verildi

21.05.2024
Üniversitemiz Atça Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Tapu ve Kadastro Programı öğrencilerine, Netcad Yazılım A.Ş. eğitmenleri tarafından “Temel Netcad Uygulamaları ve Harita-İmar Uygulamaları Eğitimi” verildi.

Türk mühendislerin, müşterilerin ve akademisyenlerin ortak katkılarıyla gelişen milli haritacılık yazılımı Netcad, Türkiye’nin mekansal veri ekosisteminin merkezinde yer aldı. 92 üniversitenin 700’e yakın bölümünde ders olarak okutulmakta olan Netcad’in sunduğu 30’dan fazla mühendislik çözümü, Türkiye’de kadastro ve haritacılık, şehir planlama ve altyapı uygulamalarında sektör standardı haline geldi.

2021 yılında Üniversitemiz ve Netcad Yazılım A.Ş. arasında düzenlenen iş birliği protokolü kapsamında Üniversitemize Netcad Akademi kuruldu. Bu protokol kapsamında öğrencilerimiz, Netcad tarafından düzenlenen eğitimlerde %90 hibe avantajından faydalanmakta olup 20-21 Nisan ve 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde toplam 36 saat olarak gerçekleştirilen eğitimin ardından öğrencilere, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dilek Sacıhan ve Öğr. Gör. Recep Özçelik, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Doğukan Yazıcı ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Derya Arabacı tarafından sertifika belgeleri takdim edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN