Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Atça MYO’da Mesleğin Temel ve Güncel Konuları Konuşuldu

04.06.2021
Üniversitemiz Atça Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü tarafından düzenlenen “Mesleğimizin Temel ve Güncel Konuları” başlıklı söyleşi, 26 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Öğr. Gör. Doğukan Yazıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide; TEİAŞ 21. Bölge Müdürlüğü Harita Mühendisi Emre Daşdemir, TKGM Artvin Kadastro Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Serkan Güneş, Seyhan Harita İmar Ltd. Şti. sahibi Alper Aygün’ün konuşmacı olarak yer aldı.

Emre Daşdemir, Enerji İletim Hattı (EİH)projelerinde kamulaştırma faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve kamulaştırma çalışmalarının başlangıcından, projelerin son aşamalarına kadar süreç hakkında teknik bilgileri aktardı.

Mekansal Gayrimenkul Sistemi  (MEGSİS) hakkında bilgi veren Serkan Güneş, taşınmaz mallar ile ilgili yapılan çalışmalar, TKGM MEGSİS projesinin aşamaları, taşınmazlar hakkında bilgi paylaşımı sağlayan Parsel Sorgulama Uygulamasının detaylarını ele aldı.

Yersel kadastro uygulamaları hakkında bilgi veren Alper Aygün, yola terk, kamulaştırma, ifraz, imar uygulamalarının detaylarını paylaştı.

Meslek hayatında teknikerlik kavramının önemli bir yere sahip olduğunun vurgulandığı söyleşide,  öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiği ifade edildi.

Söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN