Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Atça MYO’da “Araştırma Projeleri Eğitimi” ve “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” Verildi

17.10.2024
Üniversitemiz Atça Meslek Yüksekokulunda (MYO) farklı tarihlerde “Araştırma Projeleri Eğitimi” ve “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” düzenlendi.

Öğrencilere ve akademik personele yönelik olarak MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen “Araştırma Projeleri Eğitimi”nde, Proje ve AR-GE Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Kemalettin Ağızan, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek  Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “TÜBİTAK  2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında  destek oranları ve teşvikler hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen “Bağımlılıkla Mücadele” konulu eğitim seminerinde ise, Nazilli Narkotik Şube Büro Amirliği’nde görevli Komiser Furkan Karadaş konuşmacı olarak yer aldı. Toplumda bağımlılık sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimde, “Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi”, “Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Etkileri”, “Narkotik Maddeler Nelerdir”, “Uyuşturucu Satılan Yerler ile Kullanılan Mekânlar”, “Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Merkezleri” hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimde İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan “UYUMA” uygulaması hakkında bilgi verildi.

Eğitimler, katılımcılardan gelen sorunların cevaplanmasının ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN