Atça MYO’da 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Bilinmeyen Yönleri Konuşuldu

13.04.2022
Üniversitemiz Atça Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Tapu Kadastro Topluluğu tarafından düzenlenen ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nün Bilinmeyen Yönleri’ adlı söyleşi, 29 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Ahmet Doğukan Yazıcı moderatörlüğünde Kamulaştırma Şefi Hasan Ulaş’ın katılımı ile gerçekleşen söyleşide; 1915 Çanakkale Köprüsü’nün gerekliliği, önemi ve ülkemize katkısı ele alındı.

Projenin yapılışı, teknik bilgileri ve sonrasında sağlayacağı katkıların yanı sıra ekolojik açıdan alınan önlemlerin aktarıldığı söyleşide, proje kapsamında kamulaştırma süreci, vatandaş-devlet ilişkisi, gayrimenkul değerleme konuları üzerine konuşuldu. Ayrıca söyleşide, öğrencilerin projelere katılmalarının ve kamulaştırma konusunda mevzuat bilgilerini geliştirmelerinin kendilerine farklılık katacağı ifade edildi.

Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından katılımlarından dolayı Hasan Ulaş’a teşekkür edilmesi ile sona erdi.