Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Atatürk’ün Nazilli’ye Gelişi ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın Açılışının 87. Yıl Dönümü Etkinlikleri Nazilli Sümer Kampüsü’nde Çoşkuyla Kutlandı

12.10.2024
Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi ve Nazilli Sümer Kampüs Koordinatörlüğü tarafından organize edilen kutlama törenleri, Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçe protokolü ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile Nazilli Sümer Kampüsü’nde devam eden tören, kampüs bünyesindeki idari binada bulunan Anı Evi’nin gezilmesi ile devam etti. Sümer Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özçağ; yaptığı açılış konuşmasında, erken Cumhuriyet dönemi eserlerinden biri olan Sümerbank Basma Fabrikası’nın Nazilli’nin gelişmesi ve kalkınma hamleleri açısından önemini vurguladı. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ise, Nazilli’nin Sümerbank’a ihtiyacı olduğunu ve Sümerbank’ı tekrar ayağa kaldırmak istediklerini dile getirdi.

Sümer Kampüsü’ndeki tören, halk oyunları gösterileri ve Gıdı Gıdı Treni ile gerçekleştirilen nostaljik tren seferleri ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN