‘‘Arkeolojik Kazı Alanlarında Restoratörün Rolü’’ Semineri Gerçekleşti

30.04.2021
Üniversitemiz Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında ‘‘Arkeolojik Kazı Alanlarında Restoratörün Rolü’’ isimli seminer, 28 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Esra Aksoy’un yaptığı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Mimari Restorasyon Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri katıldı.

Yoğun katılım ile gerçekleşen seminerde; restoratörlerin kazı alanlarındaki işlevi, kazı alanlarında yapacakları restorasyonların farklılıkları ve  kullanmaları gereken çizim programları gibi temel konular ele alındı.

Restorasyon öğrencilerinin mezuniyetlerinin ardından kendilerini geliştirebilmeleri için yapmaları gerekenler ve alternatif iş sahaları hakkında bilgi verilen seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.