Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Araştırma Merkezimiz, Belediye Personeline Eğitim Verdi

17.11.2015
Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ADÜKSAM) “Farkındalık Yaratmak İçin Farkına Varmak” sloganıyla 11 Kasım 2015 tarihinde İncirliova Belediyesi personeline yönelik “Yerel Yönetim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” düzenledi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hizmet sunmak amacıyla verilen eğitim, “Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı ” kapsamında pilot olarak seçilen illerden biri olan Aydın’daki ilk eğitim olması bakımından önem taşıyor.

İlk oturumu ADÜKSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayten Can’ın “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddetin Önlenmesinde Yasal Mevzuatlar” konularında gerçekleştirdiği sunum ile başlayan eğitimin diğer oturumları; İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin “Toplumsal Cinsiyet ve Yerel Yönetimler”, “Görev, Yetki ve Sorumluluk Alanları”; Sosyolog Dilek Köse’nin “Kadın ve Kent: Yerel Yönetimlerin Süreçteki Rolü”; İncirliova Belediyesi personeli Uzm. Tarihçi Mehmet Akkaya’nın “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” konulu sunumları ile devam etti.

Kadın haklarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmada, belediye hizmetlerinin aksamaması için 3 gruba ayrılan birim personeli 25 Kasım ve 9 Aralık tarihlerinde eğitimlerine devam edecek.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN