Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

AR-GE ve Tasarım Merkezi ile Teknoparklarda Etkin Teşvik Yönetimi Semineri Düzenlendi

07.10.2022
ADÜ Teknokent tarafından Teknoparklar ile Ar-Ge ve Tasarım merkezlerinde etkin teşvik sistemi kurulması ve yönetimi etkinliği, MODERN YMM Şirketi Yönetici Ortağı ve Yeminli Mali Müşavir Güneri GÖZÜAÇIK’ın sunumuyla 06 Ekim 2022 günü ADÜSEM Sürekli Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan  “Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM)”nde yapılan semire; Şirketlerin Ar-Ge ve Tasarım  birimleri yetkilileri, ADÜ Teknokent bölgesinde faaliyet gösteren firmalar, Aydın ili ve çevre illerden Ar-Ge ve Tasarım firması yetkilileri katıldı.

Ar-Ge ve tasarım proje yönetiminin esaslarının anlatıldığı seminerde, ayrıca teşviklerden en doğru ve etkin şekilde yararlanılabilmesi için önem taşıyan konular, proje ve merkez süreçleri ile faaliyet raporlaması ve mali teşvik uygulaması, uzaktan çalışma uygulaması, zorunlu yatırım yükümlülüğü, TEYDEP, KOSGEB  vb. kamu destekli hibe yönetimi konuları ile ilgili detaylara yer verildi. Ayrıca Merkezler ile Teknoparklarda proje yönetimi ve mali açıdan sık karşılaşılan hatalı uygulamalar, kamusal denetim konularına değinildi. 

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN