Aphrodisias Sınırları Aştı

25.07.2018
Aydın Valiliği ile Üniversitemizin birlikte yürütmekte olduğu proje kapsamında çekilen fotoğraflar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Abşeron Sanat Galerisinde 9 - 14 Temmuz tarihlerinde sergilendi.

Polonya’nın Krakow şehrinde Temmuz 2017’ de gerçekleştirilen UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısında, Aphrodisias Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesine kaydedilmesine karar verilmişti. Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında 4 Ocak 2018 tarihinde Kuşadası'nda gerçekleştirilen turizm sektör toplantısında ilimizin turizm sorunları konuşulurken 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine giren Aphrodisias ön plana çıkarılarak 2018'in Aydın’da Aphrodisias yılı olmasına karar verildi.  Bu kararın ardından çalışmalarını sürdüren Aydın Valiliği ve Üniversitemiz birçok çalışma yaptı.

Bu çalışmalardan biri de İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Onur Tatar tarafından  Aphrodisias’ın farklı tekniklerle çekilen fotoğraflarının yurt dışında sergilenmesiydi.  Işıkla boyama tekniği gibi birçok özel teknikle çekilen ve 15 fotoğraftan oluşan çalışma, Bakü'nün en eski yerleşkesi İçerişehir'de bulunan Abşeron Sanat galerisinde sergilendi.