“Antik Çağ ve Klinik Psikoloji” Konferansı İlgi Çekti

03.04.2018
Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarından Psikoloji Topluluğu tarafından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Murat Aydaş'ın sunumuyla gerçekleşen “Antik Çağ ve Klinik Psikoloji” konulu konferans, 28 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Aydaş, Sultanhisar yakınlarında yer alan Nysa kentinde bulunan belge ve kalıntılar üzerinden çıkarımlar yaparak klinik psikolojinin bilinenden daha da eskiye dayandığını ifade etti. Antik çağda mitoloji ve klinik psikolojinin iç içe olduğunu vurgulayan Aydaş, Nysa kentindeki bulguların da bu yönde olduğunu belirtti.

Konferansın sonunda Psikoloji Bölümünden Arş. Gör. Gün Pakyürek, Dr. Öğretim Üyesi Aydaş'a teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etti.