Anla- Anlat-Tartış Seminerlerinin Dokuzuncu Programı Gerçekleşti

09.01.2023
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği Anla- Anlat- Tartış Seminerleri’nin dokuzuncu programı Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Programa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yarımcısı Doç. Dr. Bülent Çelik’in yanı sıra Fakültenin farklı bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer Sibel Özdemir "Osmanlı Kütüphane Mimarisi" başlıklı bir seminer verdi. Konuşmasında öncelikle kütüphanenin ne olduğu, kütüphanenin bölümleri ve kütüphane çalışanlarının görevleri gibi konular üzerinde duran Prof. Dr. Özdemir kütüphanelerin inşasında kullanılan malzemeler, binaların kat durumları, plan tipleri, süsleme programları gibi mimari özellikler hakkında bilgi verdi.

Soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.