Akademisyenlerimizin Yazdığı Kitap Yayımlandı

16.09.2024
Üniversitemiz Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Cüre ve Podoloji Programı Öğr. Gör. Ayşenur Namlı Şeker’in birlikte kaleme aldığı “Kas ve İskelet Sistemi Değerlendirmelerinde Özel Testler – Kanıta Dayalı Yaklaşım” adlı kitap Uluslararası yayınevi tarafından yayımlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Cüre ve Öğr. Gör. Ayşenur Namlı Şeker, “Özel testler, klinisyenler tarafından klinik ortamda kolaylıkla yapılabilmekte olup özellikle fiziksel muayene esnasında klinisyenlere yol gösterici özelliğe sahiptir. Toplamda 9 farklı vücut bölgesinin ele alındığı kitapta, her bölge için literatürde kanıtlarla desteklenen özel testlere yer verilerek bir şablon oluşturuldu. Test şablonunun içeriğinde; testin amacı, test pozisyonu, testin uygulanışı, hangi bulgu veya semptomların pozitif bir teste işaret ettiği, testin klinik önemi, duyarlılık ve özgüllüğünün ne boyutta olduğu ve varsa testin bilinen varyasyonları bulunmaktadır.” dedi.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.