Akademisyenlerimiz ve Öğrencimiz Tarafından Hazırlanan Kitap Yayımlandı

19.10.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özenoğlu, Buharkent MYO Öğr. Gör. Dr. Gözde Aslan ve öğrencimiz Uğur Çatak tarafından hazırlanan “Türkiye Karayosunları El Kitabı I-Batı Anadolu“ başlıklı kitap, uluslararası yayınevi Nobel Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Kitabın bitkiler âleminin ikinci büyük grubunu oluşturan ve mucize bitkiler olarak da adlandırılan karayosunlarını tanıtan içeriğinde, Batı Anadolu’da yaygın olarak bulunan 78 karayosunu (1 boynuzlu ot, 26 ciğerotu ve 51 yapraklı karayosunu) örneğine yer verilerek, karayosunlarının temel özelliklerinden, bitkilerin toplanması ve korunmasına kadar birçok konu ele alıyor.