Akademisyenimizin Katkıda Bulunduğu Kitap, Uluslararası Standartlarda Yayımlandı

27.06.2024
Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Adem Keskin’in katkı sunduğu uluslararası "Features, Transmission, Detection, and Case Studies in COVID-19" başlıklı kitap, BKCI kapsamında olan Academic Press-Elsevier tarafından yayımlandı.

Profs/Dr Rajkumar Rajendram, Victor R. Preedy ve Vinood B. Patel editörlüğünde, 38 ülkeden 150 yazarın ve Üniversitemizden Öğr. Gör. Dr. Adem Keskin'in de özel davet ile katkıda bulunduğu “COVID-19'daki Özellikler, Bulaşma, Tespit ve Vaka Çalışmaları”, virüsün vücut üzerindeki etkilerinin yanı sıra bulaşma ve klinik profilini de inceliyor. Kitap, virüse ve onun patogenezine, bulaşmasına ve önlenmesine ilişkin bir girişle başlıyor ve bunu pulmoner ve kardiyovasküler etkiler, obezite, diyabet, karaciğer, tespit sorunları ve biyobelirteçler üzerine bölümler takip ediyor. Kitapta ayrıca, aşılar ve tedavi de tartışılıyor. Kapsanan spesifik vaka çalışmaları hipoksi, akut böbrek hasarı, zatürre ve nörolojik etkileri içerir. Bu cilt, COVID-19 hastalarına en iyi sonuçları sağlamak için çalışan tüm klinisyenler ve bilim insanlarını ilgilendiriyor.

Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.