Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

AKADEMİK AÇILIŞTA İLK DERSİ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN İSMET YILMAZ VERECEK

11.10.2016
Üniversitemizin 20 Ekim 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan 2016-2017 Akademik Açılış Programında açılış dersini Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz verecek. Bu yıl 25. Kuruluş yıldönümünü de kutlamaya hazırlanan Üniversitemiz, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle bu heyecanı öğrencilerimiz ve Aydın halkıyla paylaşacak.

Tralleis Meydanında başlayacak Akademik Açılış Töreni daha sonra Atatürk Kongre Merkezinde devam edecek. Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilecek Müzik dinletisi ve Bakanımız Yılmaz’ın vereceği ilk dersin ardından Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Arşivinden derlenen ‘25. Yıl Sergisi’ ile 25 yıllık serüven davetlilerle buluşturulacak. 

Türk Halk Müziği Korosu 70 kişilik ekiple sahnede olacak

Kurumun görsel hafızası niteliğindeki serginin ardından Şef Öğr. Gör. Erdal Uludağ yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, Aydınlılara Orta Anadolu Bölgesi, Teke Yöresi, Ege Bölgesi, Deyişlerden oluşan bir müzik ziyafeti yaşatacak. Tüm Aydın halkının ücretsiz katılabileceği müzik ziyafetinde, Anadolu Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu yaklaşık 70 kişilik bir ekiple sahnede olacak.

Üniversitemiz Büyümeye Devam Ediyor…

Bu yıl Üniversite tarihinin en büyük öğrenci kabulünü gerçekleştirerek 13 bin 813 öğrenciyi ADÜ Ailesine katan Üniversitemiz Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 10 üniversite arasında yer almanın da haklı gururunu yaşıyor. Bu yıl ilk defa öğrenci kabul eden Eğitim Fakültesinin İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesinin Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, Aydın İktisat Fakültesinin Ekonometri ve Maliye Bölümleri, Hemşirelik Fakültesinin Hemşirelik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi ve Ebelik Lisans programlarının yanında Aydın Meslek Yüksekokulu'nun (AYMES) Moda Tasarım, Çine MYO’nun Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi ve Lojistik Bölümleri, Davutlar MYO’nun Aşçılık ve İkram Hizmetleri Bölümleri, Buharkent MYO’nun Alternatif Enerji Kaynakları ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programları %100 doluluk oranına ulaştı.

Aydın'ın Değerlerinin Farkındalığıyla, Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz

Adnan Menderes Üniversitesi’nin, Türkiye’nin ön gelen üniversitelerinden biri olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, gerek yatırımlar gerek öğrenciler için oluşturulan sosyal imkânlarla bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti.  Geçtiğimiz yıl Üniversitemizin tüm kampüslerinde EDUROM ile öğrencilere ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandığını belirten Prof. Dr. Bircan, bu yıl öğrencilerimiz için daha çok imkan yaratmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sayı olarak önemli bir nopktaya ulaştık. Hatta bazı sosyal alanlarımız artık yetersiz kalıyor. Kütüphanemizi büyütüyoruz. Onun için yeni bina çalışmalarına başladık. Laboratuvar anlamında Türkiye’nin sayılı laboratuvarlarından birini Aydın’a kazandırıyoruz. Yaptığımız bina yatırımları çok önemli noktada. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN