Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

AİSYEM Özel Sektörle İşbirliği Paneli Düzenledi

10.03.2017
Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) tarafından düzenlenen ‘’Özel Sektör İşletmeleri ile İşbirliği Geliştirme Süreci: Çözümler ve Fırsatlar’’ adlı panel, 9 Mart 2017 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı panele konuşmacı olarak  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önal,  Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ersel Yılmaz katıldı. İki etaptan oluşan panelde akademisyenler, uzmanlık alanlarıyla ilgili sorulara açıklık getirdi. Yapay zeka, hayvan besleme, beslenme hastalıkları, tarım politikası ve tarımsal yapılar hakkında bilgiler veren hocalarımız, ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları projelerden bahsetti.

Öğrencilerimizin ülkemizdeki et üretim sistemi hakkındaki sorularını yanıtlayan panelistler, Ülkemizdeki beyaz et üretim sistemlerinin Avrupa ülkelerinden daha modern olduğunu ve ürettiğimiz beyaz etin dünyada 7.sırada olduğunu söyledi. Bununla beraber bu konularda bilgi kirliliğinin çok olduğunu vurgulayan öğretim üyelerimiz,  medyadaki her söylenilenin bizi tavuk, kırmızı et, yumurta vb. ürünleri tüketmekten alıkoymaması gerektiğinin altını çizdiler.

Etkinlik, AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın, katkılarından dolayı akademisyenlere teşekkür ederek hediye paketi vermesi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN