AİSYEM Konferansları Devam Ediyor

10.04.2017
Üniversitemiz AİSYEM Müdürlüğü tarafından, “Bilimsel Araştırma Projelerinde Patentlenme Süreci ve Öğretim Üyeleri İçin Stratejiler” konulu konferans Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Patent Ofisi Yöneticisi Esra Yardımoğlu’nun katılımıyla, 6 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa, AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, “İşletmelerin inovasyon ekonomisi süreçlerinde yüksek performanslı olarak rekabet edebilmeleri, karşılarına çıkan problemlere yaratıcı çözümler üretmeleri ile mümkün olur.” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Patent Ofisi Yöneticisi Esra Yardımoğlu, Patent, patentlenme süreci, patentlenme sürecinde izlenecek stratejiler ve küresel ekonomide ülkelerin geliştirmiş oldukları patent sayılarına ilişkin bilgiler aktararak katılımcıları aydınlattı.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.