Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

AİSYEM’DE TARIM MAKİNALARI SEKTÖRÜNÜN YENİDEN YAPILANMASI VE GELECEĞİ KONUŞULDU

28.12.2017
Üniversitemiz Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Alpler Ziraat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Özalp’in katıldığı “Tarım Makinaları Sektörünün Yeniden Yapılanması: Fırsatlar ve Stratejiler” konulu konferans, 27 Aralık 2017 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansta konuşan Mümtaz Özalp, sektöre girdikleri 1926 yılından bugüne kadar şirketlerinin önemli aşamalardan geçerek günümüzde başta Amerika kıtası olmak üzere birçok ülkeye tarım makinaları ihracı yapan bir şirket haline geldiğini söyledi. Aydın’ın tarım sektörü bakımından oldukça zengin potansiyeli olduğunu, önceleri sadece tamirat yapan şirketlerinin daha sonra tamamen kendi imalat sürecini başlattığını ifade eden Özalp, dünyadaki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan pazar fırsatlarını değerlendirmeye odaklandıklarını, düşük maliyetli ve yüksek potansiyelli çözümler sunan ürün gruplarıyla müşterilerin arzu ettikleri şekilde üretime odaklandıklarını belirtti. Mümtaz Özalp, şirketlerinin mekanik teknolojik süreçlerden dijital ve robot destekli üretim süreçlerine geçtiğini söyleyerek “Bugüne kadar sektörde bir milyondan fazla tarım makinası üretimi yaptık. Bu sayı küresel ekonomiye entegre olarak yeni pazarlara yöneldiğimiz oranda her geçen gün artış gösteriyor. İhracat yaptığımız pazarlarda kalite, maliyet ve performans düzeyinde diğer ülkelerdeki rakiplerimize göre daha başarılıyız.  Afrika gibi henüz gelişme yolundaki pazarlarda ise pazarı geliştirerek ve müşterilere özgü çözümler sunarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

Konferans sonunda AİSYEM Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  konuşmacı Alpler Ziraat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Özalp’e teşekkür ederek kendisine çiçek takdiminde bulundu.  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN