Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Afrodisias Antik Kenti Basın Mensuplarına Tanıtıldı

14.05.2018
Aydın Valiliği tarafından 2018 yılının Afrodisias yılı ilan edilmesiyle Üniversitemizle ortak yürütülen çalışmalar kapsamında, 12 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen organizasyonla Antik Kent basın mensuplarına tanıtıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kentinde kahvaltı organizasyonuyla başlayan programa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Karacasu MYO Müdürü Bilge Doğanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İzmir, Muğla, Denizli ve Aydın illerinin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ve gazetecileri katıldı.

2018 yılında Afrodisias Antik Kentinin tanıtımıyla ilgili gerçekleştirilecek çalışmaların ilk ayağını oluşturan programda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Eyfel Kulesi bir demir yığını olmasına rağmen, Paris’in sembolü olarak tüm dünyanın ilgi odağı olabiliyor. Biz elimizdeki hazır potansiyeli doğru kullanamıyoruz. Elimizde var olan değerleri dünyaya pazarlayamıyoruz.” dedi.

“Gazetecilere Büyük İş Düşüyor”

Antik kentlerin tanıtımında yerel gazetecilere büyük iş düştüğünü söyleyen Vali Köşger, “GEKA’dan antik kentlere yönelik önemli bir kaynak ayırdık. Erişim ve tanıtım sorunlarını gidermek istiyoruz. Bugünkü organizasyon bu projenin bir ayağı. Siz yörenin gazetecileri burayı tanıyın, sizlerin vasıtasıyla yakın çevreye burayı tanıtalım. Biz sahiplendiğimizde ona herkes değer verecek. Bu anlamda sizlere büyük iş düşüyor. Bu ülke eşi benzeri olmayan bir potansiyele sahip.” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Soprano Olcay Şahin ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi beğeni topladı. Rehberler eşliğinde antik kent gezilirken, antik tiyatroda açılan standlarda yöresel ürünler katılımcılara tanıtıldı.
 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN