Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADVAK’TAN, PORTFÖY YÖNETİMİ YARIŞMASI İÇİN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

02.03.2016
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine Boğaziçi Üniversitesinin düzenlediği ‘Portföy Yönetim Yarışmasına’ hazırlık için 28 Şubat 2016 tarihinde finans ve teknik analiz eğitimi verdi.

ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli tarafından verilen eğitim gün boyunca sürerken, yaklaşık 100 öğrenci Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda (VOP) yatırım yapma ve Teknik Analiz konularında ücretsiz eğitim aldı. Doç. Dr. Kaderli, yarışmaya Nazilli İİBF öğrencilerinin mutlaka katılması gerektiğinin altını çizerek, yarışmada başta Londra Borsası’na gezi olmak üzere birçok ödülün bulunduğunu, yarışmaya katılmanın para yönetimini öğrenme açısından öğrenciler için çok önemli bir tecrübe olacağını da sözlerine ekledi.

FİNANS EĞİTİMİNDE, TÜRKİYE’NİN BİRÇOK ÜNİVERSİTESİNİN ÖNÜNDEYİZ

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki farklı üniversitelerden toplam 2 bin 270 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmaya Üniversitemizden sadece 4 öğrencinin katıldığını ifade eden ADVAK Başkanı Doç. Dr. Kaderli, öğrencilerimizin yarışmanın sonuna kadar zirveyi zorladığını ve 4 öğrencimizin de çoğunluğunu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ilk 60 kişi arasında yarışmayı tamamlayarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLERİMİZE ADVAK OLARAK BİZ DE ÖDÜL VERECEĞİZ!

Bu yıl, bu yarışmaya en az 100 öğrenciyi ADVAK eğitim desteğiyle göndererek daha büyük başarılar elde etmeyi umduklarını da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Kaderli; “Bu yarışmada ilk 25 e giren öğrencilere çok çeşitli ödüller verilecek. ADVAK olarak biz de ilk 25’e giren ADÜ öğrencilerimize ayrıca ödül vermeyi planlıyoruz. Yarışmaya katılmaya yönlendirdiğimiz öğrencileri yarışma boyunca hafta hafta takip edeceğiz. Biz ADÜ Nazilli İİBF’yi finans eğitiminde Türkiye’deki birçok üniversitesinin önünde görüyor ve bu konuda oradaki potansiyeli ADVAK olarak değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ADVAK’I DAHA ÖN PLANDA GÖRECEKSİNİZ

ADVAK olarak, başta finans olmak üzere birçok konuda eğitim vererek çeşitli alanlarda öğrencilerimize destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli, yeniden yapılanmalarını tamamladıktan sonra ADVAK’ın çok daha ön planda görüleceğini belirterek, “Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın bize her konuda destek olması ADVAK’a güç veriyor” dedi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN