Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADVAK’IN FİNANSAL OKURYAZARLIK PROJESİNE GEKA’DAN TAM DESTEK

28.12.2015
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Başkanı, Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf KADERLİ’nin yürütücülüğünü yaptığı proje, GEKA tarafından 2015 yılı Doğrudan Destek Faaliyeti kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

“TR32 Bölgesinde (Aydın-Denizli- Muğla) Finansal Okuryazarlık Düzeyinin Belirlenmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Çözüm Önerileri” isimli proje ekibinde Nazilli İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdemir GÜNDOĞMUŞ, Nazilli İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhsin ÖZDEMİR, Köşk Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Esma ACAYİP ve Nazilli İİBF İşletme doktora öğrencisi Neslihan DEMİR yer almaktadır.

Türkiye 144 Ülke Arasında 120. Sırada!

ADVAK Başkanı ve Projenin Yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf KADERLİ, dünyanın en önemli reyting kuruluşlarından biri olan Standard and Poor’s’un yakın zamanda 144 ülkede yaptığı finansal okuryazarlık seviyesi ile ilgili araştırma sonuçlarının oldukça kötü olduğunu söyledi. 144 ülke arasında Türkiye’nin 120. Sırada, yer aldığını belirten Doç. Dr. KADERLİ, “Türkiye finansal okuryazarlık konusunda sürekli sınıfta kalıyor. Oysa, bir ülkede finansal okuryazarlık seviyesinin yüksek olması,  başta ülke ekonomisi ve finansal piyasalar olmak üzere o ülkedeki bireylerin aile hayatına kadar çok önemli etkilerde bulunuyor. Hatta kalkınma için önemli etkenlerden biri olarak görülüyor.” dedi.

Projenin Sonraki Aşamasında 3 İlde Binlerce Kişiye Eğitim Vereceğiz!

Projenin amacının TR32 bölgesinde öncelikle finansal okuryazarlık düzeyini ölçmek, ardından da ankete katılan ve  finansal okuryazarlık düzeyi düşük olan bireylere eğitim vererek onların finansal okuryazarlık seviyesini artırmak olduğunu ifade eden ADVAK Başkanı ve Projenin Yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf KADERLİ, ADVAK olarak  bölgesel kalkınmaya dolaylı yoldan destek vereceklerini ifade etti. Projenin ileriki aşamalarında (2016 yılı içinde) yine ADVAK  bünyesinde GEKA’ya  bu projenin devamı niteliğinde çok daha büyük bir proje teklifi sunmayı ve finansal okuryazarlık konusunda bu üç ilde binlerce kişiye eğitim vererek hem bölgesel refaha hem de bölgesel kalkınmaya destek olmak istediklerini vurgulayan Doç. Dr. KADERLİ, çalışmalarına baştan sona büyük destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN’a ADVAK yönetim kurulu adına teşekkürlerini sundu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN