ADVAK Geka Projesi Kapsamında Aydın,Denizli ve Muğla’nın İlçelerini Taradı

18.04.2016
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) TR32 Bölgesindeki finansal okuryazarlık düzeyinin belirlenmesi ve geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri konulu GEKA projesi uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla illerinin tüm ilçelerinde toplam 1200'ü aşkın anket yapıldı. ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli çalışmaların bir kısmına bizzat katıldı. Bu aşamada anketler vasıtasıyla katılımcıların finansal okuryazarlık seviyeleri belirlendi. Bir sonraki aşamada, finansal okuryazarlık seviyesini artırmak için eğitimler verilecek. Ardından da sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu konuda konuşan ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli, ADVAK olarak insanlara önemli faydalar sağlayacak bir proje yürüttüklerini belirterek önümüzdeki dönemlerde ADVAK'ı çok önemli ve daha geniş kapsamlı finans projelerinde görmeye devam edeceğimizi söyledi. Doç. Dr. Kaderli; “ADVAK'ı ve ADÜ'yü finans konusunda bir marka haline getirecek projeler hazırlıyoruz." dedi.