ADÜSTEM’in TÜBİTAK Destekli Projeleri, Çocuklara Eğitim İmkanı Sağladı

09.10.2024
2024 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenen, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSTEM) iş birliğinde yürütülen projeler sayesinde 100'e yakın öğrenciye eğitim imkânı sağlandı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları altındaki 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2023 yılı çağrısı kapsamında desteklenen ADÜSTEM öğretim üyelerinin yürütücü, uzman ve eğitmen rollerinde görev aldığı, “Ortaokul Öğrencileri için Eko-matematik-II” (24-29 Haziran 2024), “Üstün Yetenekli Öğrencilerin Doğada Matematik Arayışı: Farklılaştırılmış Eğitim-2” (26-31 Ağustos 2024) ve “İklim Değişikiliğinde Yeşil Hesaplamalar” (9-14 Eylül 2024) projeleri sayesinde, 100’e yakın öğrencinin bilim okullarına katılımı sağlanmış oldu.

Projeler kapsamında, 30’u üstün yetenekli olan ve farklı ilçelerde öğrenime devam eden ortaokul öğrencilerine yönelik, çevre farkındalığı geliştirme ve çevre sorunlarına matematik aracılığıyla çözüm arama konularında disiplinlerarası ders ve atölyeleri içeren bilim okulları gerçekleştirildi.

ADÜSTEM Müdürü Prof. Dr. Ersen Yazıcı, destekleri için TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı ve Üniversitemiz Rektörlüğü’ne minnettar olduğunu belirterek, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile başta ADÜSTEM’de görev yapan öğretim üyelerine ve katkıda bulunan tüm öğretim üyelerine destekleri için teşekkürlerini iletti. Araştırma ve eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik çalışmalarına, 2024-2025 Akademik yılında da devam edecek olan ADÜSTEM’in güncel projeleri ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgiye https://akademik.adu.edu.tr/aum/adustem/ adresinden ulaşılabilir.