Eğitimler, iki gün boyunca toplam 16 saat teorik ve uygulamalı olarak yapıldı. Eğitimin teorik anlatımı, AİSYEM Binası’nda gerçekleştirilirken, uygulamalı tadım Aydın Ticaret Borsası laboratuvarında yapıldı.
Aydın Ticaret Borsası tadım panelistlerinden aynı zamanda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu ve Panel Başkanı Öğr. Gör. Burcu Keser koordinatörlüğünde gerçekleşen “Zeytinyağı Tadım Eğitiminde”, Aydın Ticaret Borsası tadım panelistlerinden Yusuf Küçük, Gülsün Bulut, İdris Kurt, Barış Şenol, Aysun Uğur ve Celil Oruç zeytinyağı ile ilgili temel bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Zeytinyağı sektörünün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin aldatılmasını önlemek için zeytinyağı tadım ( duyusal analizler ) konusunda bilinçlenmenin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan panelistler, tadım eğitimleri ile tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasının ve tüketmesinin hedeflendiğini belirtti.
On altı katılımcının zeytinyağının ağaçtan soframıza kadar uzanan sürecini ve kaliteli zeytinyağını diğer yağlardan ayırmanın inceliklerini öğrendiği Eğitimin son gününde, Zetay Zeytinyağı Fabrikası Müdürü Dursun Ertürk’ün desteğiyle zeytinyağı fabrikası gezisi gerçekleştirildi.
Öğretim Üyemizin İki Kitabı Prestijli Uluslararası Yayınevinde Yayımlandı
Öğretim Üyemizden Türk-İslam Medeniyetinde Müziğin Savaşlardaki Rolüne Kapsamlı Bir Bakış
YKS Sonuçlarına Göre ADÜ’de Yerleşme Oranı %99,83
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı Olağanüstü Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Rektörümüz, Tıp Fakültesi 3., 5. ve 6. Dönem Temsilcilerini Makamında Ağırladı
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı
Üniversitemizde, Deneme Dersleri Devam Ediyor
Üniversitemizde Yeşil Kampüs Çalışmaları Kapsamında Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu