ADÜSEM'den Yine Bir İlk: "Kooperatifçilik Eğitimi"

14.06.2024
Üniversitemiz ile Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü arasında “Kooperatifçilik Eğitimi Yetkilendirme Protokolü” çerçevesinde düzenlenen eğitimler 3-7 Nisan ve 7-11 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

Kooperatifçilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin alması gereken 40 saatlik kooperatifçilik eğitimi, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSEM) tarafından yüz yüze veya uzaktan eğitim olarak düzenlenmeye devam edecek. 40 saatlik eğitimi kapsayan, online veya yüz yüze düzenlenebilecek eğitimlerde şimdiye kadar 515 kişi eğitim aldı.

ADÜSEM tarafından Üniversitemizde bir ilk olarak gerçekleştirilen Tariş Pamuk, Tariş İncir ve Tariş Zeytinyağı üyelerine yönelik Kooperatifçilik Eğitimleri, 3-7 Nisan 2024 ve 7-11 Haziran 2024 tarihlerinde 515 kişinin katılımı ile hafta içi ve hafta sonu temel konular ve 10 ders saati destekleyici konulardan olmak üzere toplam 40 saat olacak şekilde düzenlendi.

Kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerine yönelik düzenlenmesi planlanan eğitimleri için Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfasından (https://adusem.adu.edu.tr) ön talepler alınmaya devam ediyor.