ADUKSAM’IN ÇALIŞMALARI BAKAN RAMAZANOĞLU’NA ANLATILDI

04.03.2016
Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADUKSAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun başkanlığında, üniversitelerin ADUKSAM müdürlerinin katılımıyla 10 Şubat 2016 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleşen istişare toplantısına katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Ayten Can,  Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu’na Üniversitemizde yürütülen  “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Şiddet, Aile İçi Şiddet, Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi, Gençlerin Suçlardan Korunması vb.” çalışmalar hakkında bilgi vererek ADUKSAM’ın faaliyetlerini içeren bir dosya sundu.

Bakan Ramazanoğlu ise Aile Sosyal Destek Programı hakkında bilgi vererek üniversitelerin, bu projenin doğal ortakları olmalarını dile getirdi. Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu, "Her ilin sosyal risk haritasına göre o illere uygun çözümler üreteceğiz. Sizleri de paydaş olarak bu çalışmalara dâhil etmek istiyoruz” dedi