Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ ve TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü İş Birliği Toplantısı Gerçekleşti

01.06.2023
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü ile Üniversitemiz arasında gıda, tarım, hayvancılık turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında IPARD programı hibe desteklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen, “Kırsal Kalkınmada ADÜ-TKDK İş Birliği Toplantısı” 1 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya; Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, davetliler ve öğrenciler katıldı.

TKDK ve Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni olan IPARD programının uygulandığını belirten TKDK Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar sunumunda; süt ve et hayvancılığı, kanatlı eti ve yumurta tavukçuluğu, süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt toplama merkezi, yumurta işleme, et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, yem bitkileri, zanaatkarlık, kırsal turizm, yenilenebilir enerji yatırımları gibi konularda hibe desteği verildiğini belirtti.

Aydın’da yatırımları tamamlanan ve devam eden projelerden bahseden Akar, “Aydın’da bugüne kadar; 35 süt üretim tesisi, 7 besi çiftliği, 11 kanatlı et üretim tesisi, 12 süt işleme tesisi, 7 süt toplama merkezi, 2 kırmızı et işleme projesi, 16 meyve-sebze işleme ve soğuk hava deposu, 6 bitkisel üretim, işleme ve paketleme projesi, 50 arıcılık projesi, 45 katma değerli ürünler projesi, 9 kırsal turizm, 1 su ürünleri üretim tesisi, 15 yenilenebilir enerji tesisi projesi desteklenmiştir.” dedi. Akar, sunumunun devamında Üniversitemiz zanaatkarlık ve yerel ürün gibi alanlarda yatırımlarının desteklenerek bu amaçla yapılacak olan çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Toplantı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in TKDK Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar’a teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN