ADÜ Teknokent Girişimcisine TÜBİTAK’tan Destek

02.06.2022
Üniversitemiz Teknokent girişimcilerinden Urlagro Tarımsal Üretim Pazarlama ve Danışmanlık A.Ş. ekibi, TÜBİTAK'ın girişimcilere sağladığı BİGG 1512 ( Bireysel Genç Girişimcilik ) programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümünde yaklaşık 20 yıldır kestane kanseri üzerine çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ömer Erincik, Prof. Dr. Serap Açıkgöz, Öğretim Görevlisi Dr. Birsen Geçioğlu Erincik, Arş. Gör. Dr. Sevdiye Yorgancı ve Yüksek Lisans öğrencisi Simgenur Özkan'dan oluşan ekip, hazırladıkları proje ile kestane kanserine karşı biyolojik ilaç geliştirmeyi amaçlıyor.

Ekip proje ile kestane ağaçlarındaki kanseri tedavi ederek ağaçları ölümden kurtaracak, biyolojik ajanlardan formüle edilmiş bir biyo-fungisit geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca yöremiz kestane üreticisinin uzun zamandır beklenti içerisinde olduğu kestane kanserinin etkin, hızlı ve kolay mücadelesinin, yeni ürün sayesinde mümkün hale geleceğini söylediler.