Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ Teknokent A.Ş ile Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

25.03.2021
Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme A.Ş. ile Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) arasında 25 Mart 2021 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.

Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme A.Ş’ de düzenlenen iş birliği protokolü,   Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal İyem, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün ve Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve MTAL ARGE Müdürü Dr. Öğr. Gör. Erdinç Vural’ın katılımıyla gerçekleşti.

 “ Mesleki /Teknik Alan ve Teknoloji Ar-Ge İş Birliği” protokolü kapsamında Ar-ge tabanlı çalışmalara yönelimlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi,  mesleki ve teknik eğitimdeki ihtiyaçların giderilmesi ve yeniliklere yönelik nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Protokol ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekleyici gerekli alt yapının oluşturularak bölgede ilgili teknik alana yönelik atölye ve laboratuvarların kurulmasının amaçlandığını belirten Prof. Dr. Cemal İyem,  “Protokol ile Ar-ge projelerinde teknik bilgi ve tecrübe aktarımını gerçekleştirmek üzere ortak eğitim programlarının düzenlenmesi, ilerleyen süreçte istihdama katkı sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik iş ve staj imkanının sunulması planlanıyor.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN