Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ’nün Kadın Çalışanları 8 Mart’ı Kutladı

08.03.2019
Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Üniversitemizde çalışan kadın personele yönelik düzenlenen etkinlik, 8 Mart 2019 tarihinde Merkez Yemekhane binasında gerçekleşti.

Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Genel Sekreterimiz Baki Aslantaş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Dündar ve Hüseyin Turgut ile çok sayıda personel katıldı.

Etkinliğe katılan personel çiçekler eşliğinde karşılanırken, Üniversitemiz Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin müzik dinletisi beğeni topladı.

Konuşmasına, hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren başta Üniversitemizde çalışan kadın personel olmak üzere tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenledikleri etkinliğe katılımlarından dolayı tüm personele teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan kadınlarımızın, geleceğimizin inşasında da önemli rol oynamayı sürdüreceklerini belirtti.

Cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşı olduklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Esasen, bu tür cinsiyetçi bakış açıları, bizim değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın dinamikleriyle de bağdaşmıyor. Kendi tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekiyor. Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir.” dedi.

Etkinlikte bir araya gelen ADÜ Ailesinin kadın personeli, düzenlenen etkinlikle Üniversitemizde bir ilke imza atan Üniversite yönetimine teşekkür etti. Canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenen kadınlar, “Böyle bir etkinliğe ihtiyacımız varmış. Diğer birimlerde çalışan arkadaşlarımızla kaynaşmamız için de bir fırsat oldu.  Aydın’ın en büyük kamu ailesi olarak Üniversitemize ve Aydınımıza değer katmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Böyle motivasyonlar hazırlayan yönetimimize de tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN