Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ Kitap Fuarı Yazarları Ağırlamaya Devam Ediyor

03.11.2017
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ADÜ Kitap Fuarı kapsamında organize edilen Uzman Psikolog Yılmaz Alkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, 2 Kasım 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uzm. Özden Faydalıgül,  idari ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına “Kimlerin kendisiyle başı dertte?” sorusunu katılımcılara yönelterek başlayan Yılmaz Alkaya, “Farkındalıkla Zaman Yönetimi ve Etkili Çalışma” yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Eylem, Farkındalık, Özerklik gibi kavramların üzerinde duran Alkaya, çalışma ve öğrenme motivasyonunun arttırılması, etkili öğrenme, sınav kaygılarına dönük tepkiler konularını örnekler vererek açıkladı.

 “Ne yapıyorum?, Ne istiyorum?, Neden kaçıyorum?, Ne bekliyorum? Ne hissediyorum” sorularına verilecek cevapların önemli olduğuna değinen Alkaya “Bu 5 ana soruyu kendinize yöneltin. Vereceğiniz cevaplar size ayna tutacak, başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.” dedi.

Etkinliğe katılan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere öğütler vererek öğrencilere sınav maratonunda yol göstermeye çalışan Uzman Psikolog Yılmaz Alkaya “Her şeyin başı sağlık!” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Yılmaz Alkaya’ya Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uzm. Özden Faydalıgül teşekkür belgesini takdim etti.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN