Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ İnsan Kaynakları, Kariyer ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü, Üniversite- Sanayi İş Birliği Kapsamında Çalışmalarını Sürdürüyor

02.08.2024
Üniversitemiz İnsan Kaynakları, Kariyer ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü (İKAK), Üniversitemiz öğrencileri ve mezunlarının kariyer planlama, deneyimsel öğrenme, iş ve staj olanaklarını artırmak amacıyla iş birliği kapsamında görüşmelerine devam ediyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kariyer Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Bektaş Çiftçi, Koordinatör Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Hande Kafadar ve Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale Yolcu, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Kemalettin Ağızan’ın gerçekleştirdiği görüşmelerde, ADÜ İKAK tarafından yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunularak; kurumlar arası iş birliği, yapılabilecek ortak projeler, öğrencilere ve mezunlara staj ve iş imkânları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Aydın Valisi Yakup Canbolat ile gerçekleştirilen görüşmede, Aydın ve çevre illerin iş sektörü ile ilgili ihtiyaç analizleri çıkartılarak, Üniversitemiz mezunlarının istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Nitelikli eğitimin katkı sunduğu sürdürülebilir bir ekonomi için üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yapan Vali Yakup Canbolat, nitelikli öğrenci ve mezunların istihdamı adına yapılacak çalışmalar için desteklerin sağlanacağını belirtti.

Kariyer danışmanlığı hizmetleri, kişisel gelişim eğitimleri ve kariyer günleri organizasyonlarına sağlanacak destek ile üniversite, öğrenci ve iş dünyası bağını güçlendirmek amacıyla düzenlenen görüşmelerde, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Hacı İbrahim Buğdaycı ile, proje ve sanayi iş ortaklıkları, MEB ve üniversite iş birliği, kamu personelinin yüksek lisans ve doktora ile desteklenmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ile KOSGEB’in Üniversitemiz öğrencileri ve mezunlarına yönelik verebilecekleri destekler, yapılabilecek ortak çalışmalar, Mezun Takip Sistemi’nin sürdürülebilir olması ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

İç (öğrenci toplulukları, akademik birimler, idari birimler vb.) ve dış (diğer üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları vb.) paydaşlar arasında amaçlara dönük koordinasyon sağlamak amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü, Aydın Sanayi Odası, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile istişarelerde bulunuldu. Kurumlar arası iş birliği imkânlarının değerlendirildiği görüşmelerde, işveren ile iş arayanların buluşturulması ve bunun sistemleştirilmesi, iş kulübü eğitimlerinin verimli ve düzenli hale getirilmesi, Esnaf Kalkınma Projesi (ESKA) ve oda yöneticileri eğitimi konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Öğrencilerimize öğrenim gördükleri dönem boyunca sadece kaliteli bir eğitim değil, aynı zamanda kariyer desteği verilmeye çalışıldığının altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliği projeleri oluşturduklarını ve ayrıca Aydın ile çevre illerdeki sanayi kuruluşları için nitelikli istihdam sağlandığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, mezunlarımıza en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle yürütülmekte olan çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN