Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kariyer Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Bektaş Çiftçi, Koordinatör Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Hande Kafadar ve Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale Yolcu, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Kemalettin Ağızan’ın gerçekleştirdiği görüşmelerde, ADÜ İKAK tarafından yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunularak; kurumlar arası iş birliği, yapılabilecek ortak projeler, öğrencilere ve mezunlara staj ve iş imkânları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Aydın Valisi Yakup Canbolat ile gerçekleştirilen görüşmede, Aydın ve çevre illerin iş sektörü ile ilgili ihtiyaç analizleri çıkartılarak, Üniversitemiz mezunlarının istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Nitelikli eğitimin katkı sunduğu sürdürülebilir bir ekonomi için üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yapan Vali Yakup Canbolat, nitelikli öğrenci ve mezunların istihdamı adına yapılacak çalışmalar için desteklerin sağlanacağını belirtti.
Kariyer danışmanlığı hizmetleri, kişisel gelişim eğitimleri ve kariyer günleri organizasyonlarına sağlanacak destek ile üniversite, öğrenci ve iş dünyası bağını güçlendirmek amacıyla düzenlenen görüşmelerde, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Hacı İbrahim Buğdaycı ile, proje ve sanayi iş ortaklıkları, MEB ve üniversite iş birliği, kamu personelinin yüksek lisans ve doktora ile desteklenmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ile KOSGEB’in Üniversitemiz öğrencileri ve mezunlarına yönelik verebilecekleri destekler, yapılabilecek ortak çalışmalar, Mezun Takip Sistemi’nin sürdürülebilir olması ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
İç (öğrenci toplulukları, akademik birimler, idari birimler vb.) ve dış (diğer üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları vb.) paydaşlar arasında amaçlara dönük koordinasyon sağlamak amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü, Aydın Sanayi Odası, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile istişarelerde bulunuldu. Kurumlar arası iş birliği imkânlarının değerlendirildiği görüşmelerde, işveren ile iş arayanların buluşturulması ve bunun sistemleştirilmesi, iş kulübü eğitimlerinin verimli ve düzenli hale getirilmesi, Esnaf Kalkınma Projesi (ESKA) ve oda yöneticileri eğitimi konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Öğrencilerimize öğrenim gördükleri dönem boyunca sadece kaliteli bir eğitim değil, aynı zamanda kariyer desteği verilmeye çalışıldığının altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliği projeleri oluşturduklarını ve ayrıca Aydın ile çevre illerdeki sanayi kuruluşları için nitelikli istihdam sağlandığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, mezunlarımıza en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle yürütülmekte olan çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Bozdoğan MYO’da Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Buharkent MYO Oryantasyon Programını Tamamladı
Öğretim Elemanımızın Yürütücü Olduğu Projeye TÜBİTAK-3005 Desteği
Nazilli MYO’da “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” Semineri Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesi Öğrenci Oryantasyon Programı Gerçekleşti
Nazilli MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Çine MYO’da “Açılış Dersi” ve "TÜBİTAK 2209 Proje Yazma Eğitimi" Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu