ADÜ Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nden Hayat Kurtaran Müdahale

22.12.2023
Üniversitemiz Hastanesi Acil Servisine göğüs ve karın ağrısı şikayetiyle başvuran N.B (81), yapılan tetkitler sonucunda kardiyoloji servisine yatırılarak çekilen BT aortografide; karaciğer, mide ve dalağı besleyen ana atardamarın (truncus coeliacus) tıkalı olduğu tespit edildi. Hastaya ameliyat gerektirmeyen bir yöntem olan balon ile ana atardamarına stent açılması kararı alındı.

Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı öncülüğündeki ekip, hastanın kasık atardamarından truncus caeliacus’a ulaşarak özel teknik ve malzemeler kullanarak tam bir açılma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı, “Takipler sırasında hastamızın karın ağrısı şiddetlenince yapılan incelemede karaciğer tahlillerinin yüksek olduğu belirlendi. Hasta, gastroenteroloji ve genel cerrahi bölümlerine konsülte edildi. Çekilen BT aortografide, karaciğer, mide ve dalağı besleyen ana atardamarın (truncus coeliacus) tıkalı olduğunun tespit edilmesinin ardından ameliyat gerektirmeyen bir yöntem olan balon ve stent ile açılması kararı alındı. Müdahaleden sonra hastanın durumu hızla düzeldi. Karaciğer fonksiyon testleri normale döndü, böbrek testleri tamamen düzeldi. Şikayetleri geçen hasta önerilerle taburcu edildi.” dedi.

Doç. Dr. Cemil Zencir, Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı ve ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.