Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ADÜ Haber Dergisinin 154. Sayısı Yayımlandı

25.08.2020
ADÜ Haber Dergisi'nin 154. sayısı olan Temmuz 2020, yayımlandı. ADU Haber Dergisi’nde, dolu dolu geçen Temmuz etkinliklerinin yanı sıra tüm dünyayı ikinci dalga şoklarıyla sarsan Covid-19 pandemisine yönelik akademisyenlerimizin toplumu aydınlatan düşüncelerini bulabilirsiniz.

Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak da erişebilecek dergimizin bu sayısında; Temmuz ayı denilince içimizi kaplayan bir hüzünle tam 4 yıl önce Fetullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) düzenlediği 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde şehit verdiğimiz 251 vatan evlâdını andık. İl Protokolünün de katılımıyla şehitlerimizin kabirleri başında dualar edilerek hain darbe girişimi esnasında şehit verdiğimiz 251 vatan evladı için 251 fidan dikildi. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri Üniversitemizce düzenlenen birçok etkinlikte yâd edildi.

Dergimizde, ADÜ'deki güncel haberlerin yanı sıra bu sayıya özel olarak dünya tarihinde ilk defa karantina sürecine neden olan Covid-19 salgınının çocuk, aile ve toplum yaşamı üzerindeki psikolojik etkileri değerlendirildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Aksu salgının çocukların ruh sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirirdi. Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu Covid-19 pandemisinin psikolojik etkilerine dair ekibiyle yaptığı saha araştırmalarının sonuçlarını anlatırken ünlü blogger Klinik Psikolog Beyhan Budak, 65 yaş üstü bireylerde salgının neden olduğu psikolojik değişimleri ADÜ Haber Dergisi ile paylaştı.

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi, Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ethem Aktürk, bilim dünyasının saygın burslarından Alexander Von Humboldt Vakfı’nın ‘Deneyimli Araştırmacı’ bursuna değer görüldü.  Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların uluslararası arenada kabul gördüğünü kanıtlayan bu gelişmenin detaylarına ADÜ Haber Dergisi'nin 154. sayısında ulaşabilirsiniz.

Ayasofya-i Kebir Camii’nde 86 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk Cuma Namazı kılındı. Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul’u fethettiğinde ilk Cuma Namazını kıldığı ve fethin sembolü olarak camiye dönüştürdüğü Ayasofya’nın, toplumumuzun ruh ikliminde bambaşka bir yeri vardır. Ayasofya’nın yeni statüsüyle Müslüman âlemini kucaklayacak olmasının mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Ayasofya’nın ibadete açılması sadece Türkiye için değil, tüm İslâm dünyası için önem arz ediyor.

Basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı ilimizde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kutladık. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede basının, bir mektep bir rehber olduğu inancıyla mesai kavramı gözetmeden meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı bir yayıncılık anlayışı ile sorumluluk bilinci içinde özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan basın mensuplarımızla Üniversitemizde bir araya geldik. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte, basın mensuplarının meslek yaşamında karşılaştıkları sorunları konuştuk.

ADU Haber Dergisine online ulaşabilmek için linki tıklayınız.

https://www.adu.edu.tr/webfolders/aduhaber/dosyalar/20200818103628-VXQADUHABERTEMMUZWEB-000053031457263260918069.pdf

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN